filter_list

Artikler om optimisering

Thursday 16.08.2001

Jeg skrev en del tekster om hvordan man optimiserer maskinen sin. Det vil si metoder for hvordan man setter opp hastigheten på maskinen sin uten å kjøpe ny maskinvare. Jeg har ikke skrevet om hvordan man overklokker enda, men det ble en del tekster om hvordan man utnytter programvaren maksimalt i forhold til den maskinen man har.

Sphere - Semi-3D roterende kube

Wednesday 15.08.2001

Nok en applet ble ferdig. Denne gangen er det et bilde som blir vridd rundt en kule, og roterer rundt sin egen akse. Det er også mulig å få den til å stå stille. Om du gjør dette, vil hele bildet vises samtidig - som en kule. Jeg kalte denne for Sphere.

Litt hjemmearbeid

Tuesday 14.08.2001

En web-dag. Jeg lagde et sitemap - et kart over hele denne hjemmesiden. Den inneholder ikke alt, men er ganske komplett likevel. I tillegg lagde jeg del 9 og del 10 av mitt java-kurs. Jeg er nå i ferd med å føre inn appletene jeg lagde i begynnelsen av ferien, slik at de er i en brukbar form for de som er interesert i kurset. Jeg ble også ferdig med et Delphi-program: CodeHTML. Dette programmet omdanner kildekode til HTML. Dette er grunnen til at kurset nå ser mye bedre ut enn det det gjørde før sommer-ferien. Jeg byttet også til en annen bakgrunn, slik at det ikke lenger er klin umulig å lese hva det står på sidene. Rart at ingen har klaget på dette enda.

Spill-arkiv for web

Saturday 11.08.2001

En revolusjon er på gang. Jeg klarte (med imponerende lite arbeide) å lage en CGI-basert database-viser. Jeg laget dette programmet ved hjelp av Delphi. Det vil igjen si at databasen bare er tilgjengelig gjennom native Microsoft-servere. Dette programmet viser innholdet i en database over alle spillene jeg har. Jeg legger ikke ut selve databasen på webben, men jeg gir deg i stedet dette attraktive skjerm-bildet:

Karteditor med kopiering

Thursday 09.08.2001

Nå har kart-editoren fått mer avansert funksjonalitet. Denne gangen er det kopiering og innliming av områder. Dette er ikke så enkelt som det først kan høres ut som, da dette innebærer en del ekstra funksjonalitet rundt dette for at det i det hele tatt skal fungere. Hvis du ser enda nærmere på bildet, vil du også se at jeg har fjernet de stygge slette og klone-knappene, og byttet ut disse med bilder. Kloningen vil nå fungere globalt for alle tegnemetoder (også innliming). Knappene betyr følgende: tegning, utvisking, utvalg og utfylling. Fyllingen er ikke implementert enda, men vil det snarlig. Du ser også her at de stygge avkrysnings-boksene er flyttet bort fra hovedbildet, og flyttet over til en "view"-meny på menylinjen øverst.

Car-game

Saturday 04.08.2001

Det første spillet som brukte kart-editoren ble ferdig. Dette er et enkelt bil-spill der bilen hele tiden vil gå oppover skjermen. Din oppgave blir å manøvrere oppover banen, og forhåpentligvis krysse målstreken. Dette skal du gjøre samtidig som du samler sammen mynter som ligger strødd rund omkring på banen. Banen er ikke så veldig lang, men den er krevende nok likevel (grunnet ondsinnet banedesign).

Hjelpefil for FileCut 2.2

Friday 03.08.2001

Jeg lagde en ny utgave av hjelpe-filen til FileCut 2.2. Den er fra nå av fritt tilgjengelig fra min hjemmeside for den som skulle være interessert. Bortsett fra å se bedre ut, og følger bedre med i tiden (HTML hjelp er noe av det Microsoft har skrytt en del av de siste årene), fungerer dette systemet også bedre. Se skjermbildet under.

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2005

2004

2003

2002

2001