filter_list

dHTML

Thursday 26.07.2001

To nye dHTML-effekter, Hanging og Swirl. Det var originalt den første jeg prøvde å lage, men ved hjelp av en liten bug (en ganske godartet en), fikk jeg også den andre med på kjøpet.

Den enda ikke så veldig populære kart-editoren (det er tross alt bare jeg som har prøvd dette programmet enda), fikk en ny oppdatering. Jeg prøvde å eksportere kartet i et nytt format beregnet på medium avanserte spill. Det var da jeg oppdaget at jeg hadde skrevet masse kode uten å ha testet denne. Som du sikkert forstår, fikk jeg da en del problemer med å luke ut de feilene som hadde blitt til. Det var ikke mange, og var heller ikke vanskelige å fjerne, men var veldig overraskende...

Karteditor med animasjoner

Tuesday 24.07.2001

Enda en oppdatering av kart-editoren. Mange bug-fiks og oppgradering av brukervennlighet og funksjonalitet. Legg spesielt merke til den ekstra knapperaden nederst til venstre. Denne knapperaden sørger for kloning, mens den ovenfor sørger for utvisking. Klone-funksjonen betyr en enorm hastighetsøkning i brett-generering. Det blir mye raskere for bukeren å lage det han prøver å gjennomføre. Jeg har også lagt til lagring og henting i flere vinduer (se nedenfor).

I tillegg har jeg endelig fikset det hodebryet som selvskrevne animasjoner innebar. Det ser sikkert ikke stort ut, men det kreves mye tenkearbeid å finne ut hvordan noe slikt skal fungere og se ut.

Kartet som jeg her lager skal jeg bruke i en liten teknologi-demo jeg skal lage litt senere. Det skal ikke være vanskelig å gjette hva for type spill dette skal være.

Karteditor med bevegelsesmønster

Wednesday 18.07.2001

Kart-editoren ble igjen oppdatert (endelig litt fremgang). Som du ser av skjermbildet nedenfor, har jeg lykkes med å legge til ruter til motstanderene. Ruten er den linjen som strekker seg over mesteparten av vinduet. Nå når dette er gjennomført, blir det endelig mulighet til litt fortgang i sakene. Mange småjusteringer for maksimal brukervennlighet gjensår også, men dette får komme etter funksjonaliteten...

Søke-appleten ble også utvidet. Nå har den også mulighet for uendelig med språk-oversettelser, da man forteller den hva den skal si fra web-siden. Om du ikke angir dette, vil den automatisk velge standard-språket som er engelsk.

Søke-applet

Thursday 12.07.2001

Søke-appleten ble utvidet. Den gir deg nå valget om du vil ignorere størrelsen på bokstavene, for så å søke uavhengig av om bokstav-størrelsen er den samme i søke-teksten som i teksten på siden. I tillegg gir den deg valget om du kun skal finne hele ord. Dette gjør at du bare vil få ord som er like lange som de ordene du skrev inn. Som om dette ikke var nok, har jeg også lagt til muligheten til å søke etter flere ord. Parantesene bak søke-resultatet forteller deg hvor mange treff det var per ord.

Søke-applet

Wednesday 11.07.2001

Jeg lagde en søke-mulighet til denne siden. Velg "Side-søk" i "Navigatør-velger". Her vil du få muligheten til å skrive inn et søkeord, for så å trykke knappen merket "Søk" (eller linjeskift på tastaturet). I nederkant vil du se en linje som blir lengre og lengre for å vise deg hvor mye appleten har søkt gjennom. Mens den søker, vil du ikke ha mulighet til å trykke på noen av knappene. Når den er ferdig, velger du en av sidene i listen, og tykker knappen merket "Vis". Siden vil da dukke opp i hovedrammen (høyre side). Merk at appleten leter etter tittelen på siden og viser også hvor mange treff den fant. Dette vil si at den faktisk er veldig avanert...

Gruppe-navigasjon

Tuesday 10.07.2001

Jeg bygde om denne siden, og la også til en ny navigator (gruppe-navigatør) for å velge sider inne i vrimmelet av sider som det nå har blitt. Hvis du ser nederst til venstre, ser du en "Navigatør-velger". Denne lar deg velge mellom den nye og den gamle navigatøren. Jeg synes personlig at siden ble seende mer profesjonell ut med den nye navigatøren (det er min mening - derfor har du nå valget mellom å bruke den gamle). Kanskje jeg senere skal lage et system som husker hvilken navigatør du brukte sist du var på siden?

Karteditor med flere valg

Sunday 08.07.2001

Som du ser har dette programmet blitt et par steg mer avansert. Det er nå mulig å velge hva som skal vises i kartet (se til venstre). I tillegg er det nå knapper for å slette det man har laget tidligere. Hvis du ser ovenfor disse knappene, ser du ny, imponerende grafikk. Det ser ut til at dette programmet snart er klart for å levere sitt første spill !!!

To stykk dHTML-sider

Friday 06.07.2001

En produktiv dag. To nye dHTML-sider ble laget. Det første jeg lagde, var et puslespill med skikkelige brikker, som jeg kallte "Pumpkin Puzzle". Jeg kalte det dette på grunn av bildet jeg brukte som bakgrunn for puslespillet.

Det andre som jeg lagde denne dagen, er en variant av en Java-applet jeg lagde tidligere, Sparkle. Jeg kallte også denne varianten for Sparkle. Da jeg lagde den originale Java-utgaven, viste jeg den frem til en kamerat. Han lurte på om det var mulig å bruke den samme effekten over hele siden. Dette sa jeg at enten var umulig eller ekstremt vanskelig å gjøre. Som du her ser, klarte jeg altså å lage en utgave som fungerer over hele web-siden.

dHTML puzzle

Thursday 05.07.2001

En ny avdeling åpnes: DHTML (Dynamic HTML). Her skal jeg etter hvert legge ut interessante saker jeg har laget ved hjelp av profesjonelle web-verktøy. Nedenfor ser du et puslespill som jeg lagde ved hjelp av DHTML. Brikkene er firkantede, men mer avanserte former vil komme for senere puslespill. Jeg kallte dette spillet "Earth Puzzle" (Se bildet).

Karteditor oppdatert

Sunday 01.07.2001

Enda en oppdatering av kart-editoren. Legg merke til figurene som har dukket opp nederst i skjermbildet og de nye knappene på venstre side. De to vinduene som her vises fungerer også bedre nå.

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2005

2004

2003

2002

2001