filter_list

Karteditor med knapperad

Friday 29.06.2001

Knapperader kan være en fin ting. Derfor har jeg nå også lagt til dette i mitt nå så enormt avanserte program. Logistikken i noen av vinduene begynner å bli så hard å holde styr på at jeg ikke lenger er sikker på om at alt fungerer helt som det skal. Det kan bli nødvendig med beta-testere når den nåværende skanken er overkjørt.

Karteditor med karakteroppbygning

Thursday 28.06.2001

Kart-editoren har blitt enda større, nå med mer funksjonlitet. Det trengs enda mer arbeid for å virkeliggjøre dette i en demo, men det er iallefall et steg i rett retning. Det vinduet jeg sliter mest med, vises i bildet nedenfor. Dette er skikkelig "pirk-arbeid" som det blir kallt.

Hex

Wednesday 27.06.2001

Enda et nytt spill, Hex, ser dagens lys. Dette er et brett-spill for to spillere der målet er å fjerne motstanderens brikker fra brettet. En skikkelig nøtt å knekke hvis du setter deg inn i det. Det som gjør det ekstra morsomt, er at det ikke nødvendigvis er den med mest brikker som vinner. Din egen fremgang kan godt bety din egen nedgang. Ledelsen kan lett forskyve seg på få sekunder. Når man begynner å få 50 brikker på brettet begynner spillet virkelig å ta seg til, da det er vanskelig å tenke seg til hva som skjer. Den som finner ut av nye taktikker i denne perioden er den som til slutt sannsynligvis vil vinne.

Det som er litt interessant med dette spillet er at det tok minimalt med tid å lage det. I går kveld brukte jeg 2 og en halv time på å lage selve spillet slik at det var mulig å spille og gjennomføre det. I dag la jeg til en del kosmetikk, som f.eks. hjelpefunksjon som beskriver reglene og animasjon av hvilke felt som blir tatt, i stedet for at alle overtatte felt blir tatt med en gang. Dette kan gjøre at hvem som helst kan bli nervøs når brettet er nesten fullt. Denne kosmetikken tok omtrent en time.

I tillegg fikk også denne siden en ansiktsløftning. Jeg vet ikke om det blir så veldig mye enklere å lese teksten nå, men det ble iallefall mye finere å se på. Jeg la til disse boksene du nå leser pluss at jeg ommøblerte objektene på toppen av siden.

Karteditor med flere vinduer

Tuesday 26.06.2001

Ikke stort mye nytt, men jeg har laget noen nye vinduer til kart-editoren jeg tror kan skremme noen. Disse er ikke helt ferdig enda (bombe), men viser at det er fremgang også i dette prosjektet.

Test av karteditor

Tuesday 19.06.2001

Jeg lagde en test til en ny teknologi jeg er i ferd me å utvikle. Denne testen er relativt enkel, men er egentlig en liten spillebrikke i en mye større sammenheng. I nåværende stund støttes tilemap, en klassisk måte å fremvise grafikk på skjermen. Om den brukes på rett vis, kan denne metoden gi enormt gode resultater. Den forannevnte testen er egentlig ikke det helt store i den teknikken jeg er i ferd med å lage, da dette bare var en rask og enkel test. Imidlertid er det to verktøy som er mye viktigere, nemlig karteditoren og en fil-konverter. Jeg vil ikke gi ut noen av disse til allmenheten enda, men det hindrer meg ikke i å legge ut bilder av disse i full handling.

Oppdatering av CD-tre

Sunday 10.06.2001

Jeg lagde en ny utgave av CD-Tree. Programmet støtter nå iconer som hentes fra systemet. Filtyper får sin rette forbindelse til systemet ved at rett icon hentes ut gjennom system-kommandoer. Du har full kontroll over om du vil bruke de innebygde iconene i programmet basert kun på fil-endelser eller hente disse fra systemet. Dette på grunn av at det tar lang tid å hente ut store mengder iconer. Programmet var originalt ment som et katalogsystem for en spesiell type CD-er, men er nå blitt så omfattende at det kan brukes til å katalogisere hvilken som helst CD eller annet utskiftbart medium.

Oppdatering av Java-kurs

Friday 08.06.2001

Jeg fullførte del 8 av mitt java-kurs. Denne gangen tar jeg for meg tastaturet. Jeg har også begynt på forsettelsen, som vil omhandle et større spill. Dette spillet vil bli utbedret over mange deler der jeg vil ta for meg det som kommer opp av interessante temaer.

2017

2016

2014

2013

2012

2011

2010

2009

2007

2005

2004

2003

2002

2001